Interviews

Mark Sixma presents M6

zondag 4 december 2016
Willem Goudswaard

Interview: Mark Sixma presents M6



Eerder schreven we al over zijn uitgebrachte compilatie, maar daar bleef het niet bij. We hebben het hier over niemand minder dan Mark Sixma die onder zijn pseudoniem M6 een wonderlijk stuk muzikaal werk heeft neergezet. Met deze release zijn de streamingsdiensten weer een pareltje rijker waar we nog veel luisterplezier aan gaan beleven. Dit en meer over het leven van Mark Sixma lees je hier bij Guestzone!

• Welke gebeurtenis in je leven heeft je doen besluiten ook muziek te gaan produceren?
Eigenlijk ben ik sinds ik me kan herinneren altijd bezig geweest met muziek. Pianolessen, spelen met de synthesizers van m’n vader en sinds ik kleedgeld kreeg, ging al dat geld meteen richting cd’s en vinyls. Eenmaal aan het deejayen was produceren een logische volgende stap.

• Welke artiesten zijn hierbij een grote inspiratiebron voor je geweest?
In het begin is mede Bredanaar Tiesto een groot voorbeeld voor me geweest. In zijn slipstream is een goede scene in Breda ontstaan waar veel Dj’s uit voort zijn gekomen. De laatste jaren heb ik veel van Armin van Buuren geleerd. Zijn feedback en support zijn van enorm belang geweest voor mijn ontwikkeling als producer!

• In een ander interview is te lezen dat je collega, DJ en producer Re:Locate, een grote rol heeft gespeeld bij het produceren van je eerste trance tracks. Hoe zijn jullie in contact gekomen en welke inzichten heeft het contact met hem je opgeleverd?
We zaten bij elkaar op school en hoorden via een gemeeschappelijke vriend dat we allebei aan het deejayen waren. Paul (Re:Locate) was echter ook al flink bezig met het produceren van eigen tracks en hij heeft mij daar behoorlijk mee op weg geholpen. Toen ik een jaar of twee later ‘Destination 6’ produceerde, heeft hij die track op zijn label uitgebracht. De plaat werd ‘Tune of the Week’ in Armin’s ASOT radio show en toen Paul stopte met zijn label heb ik bij Armada getekend.

• Wat ons opvalt is dat steeds meer trance DJ’s een andere kant op lijken te gaan met hun producties. Hierdoor lijkt het aandeel trance in de charts te dalen. Wat vind je van deze ontwikkeling en hoe zorg je ervoor dat je met je releases dicht bij je trance roots blijft?
Ik vind als producer erg belangrijk om nieuwe dingen te blijven proberen, dat levert soms felle kritiek op, maar elke keer het zelfde kunstje doen, wordt snel saai. Toch begon het bij mij weer te jeuken om iets te doen met mijn voormalige alias ‘M6’. Ik ben toen de studio ingedoken met het idee om M6 nieuwe leven in te blazen en daar kwam zoveel uit voort dat ik samen met mijn label Armada heb besloten een mix compilatie uit te brengen, dat is ‘Elements’ geworden. Oldschool trance, maar wel in een nieuwe jasje!

• We kunnen er niet omheen dat social media een essentiële tool is geworden voor artiesten. Dat geldt niet alleen voor de wereld van muziek, maar ook daarbuiten. Hoe kijk jij hiernaar en op welke manier zet jij social media in? 
Absoluut waar! Door social media is de band tussen artiesten en fans veel persoonlijker geworden. Het is erg leuk om rechtstreeks met je fans te chatten. Wel vind ik het jammer dat de muziek daardoor soms wat naar de achtergrond verschuift. Dat moet bij artiesten toch centraal staan.

• In 2014 heb je de track Rise Up geproduceerd in samenwerking met Kill The Buzz, hoe is deze samenwerking tot stand gekomen en vanwaar de keuze om een andere stijl te produceren?
Als producer is het bijzonder leerzaam en interessant om iets te maken in een stijl die je nog nooit geprobeerd hebt. Toen we elkaar tegen kwamen, klikte het meteen en aangezien we allebei in Breda wonen, was een samenwerking natuurlijk snel geregeld!

• Zijn er nog onontdekte muziekgenres waar je in de toekomst mee zou willen experimenteren?
Ik zou graag nog meer doen met de mix tussen klassieke muziek en dance muziek. Dit heb ik natuurlijk al vaker gedaan zoals in ‘Opus Sectum’ en ‘Requiem’, maar er is altijd ruimte voor nieuwe experimenten!

• Hoe is de titel van je compilatie, Elements, tot stand gekomen?
De titel staat voor de verschillende elementen uit de hogere bpm trance stroming.

• Hoe lang duurde het om de volledige compilatie te realiseren?
Ik ben begin dit jaar begonnen met het produceren van nieuwe M6 tracks en remixes, vervolgens is Armada op zoek gegaan naar remixers voor mijn tracks en de compilatie is deze maand uitgekomen. Al met al dus bijna een jaar!

• Welke track van de compilatie duurde het langst om af te ronden?
Ik denk mijn collab met Standerwick ‘Rebirth’. We waren allebei enorm veel aan het touren, het was dus lastig om momenten te vinden dat we allebei met de track bezig konden zijn. We hebben veel over het internet gewerkt en gelukkig werkte dat uitstekend. We zijn allebei ongelofelijk blij met de track!

• Hoe kijk je terug op het eindresultaat van de compilatie?
Ik ben erg trots op deze compilatie! De mensen zijn M6 nog niet vergeten, de respons van fans en support van collega dj’s zijn echt geweldig!

• Waar haal jij als persoon de meeste voldoening uit in het werk wat je doet?
Het creeeren van een nieuwe melodie of song idee. Dat moment dat je weet dat je iets moois in handen hebt waar niemand nog weet van heeft.

• Je remix van Adagio For Strings heeft in de afgelopen twee jaar enorm veel oren bereikt. De track is door veel collega DJ’s omarmt, en de sound die je hebt verwerkt in deze track klinkt anno 2016 nog steeds actueel. Hoe is deze remix tot stand gekomen en had je de grote impact ervan voorzien?
Ik heb mijn versie van Adagio for Strings echt gemaakt voor in mijn DJ sets. Toen ik de plaat aan Armin van Buuren liet horen, wilde hij ‘m echter meteen tekenen en releasen op zijn Armind sublabel! De track heeft het geweldig gedaan, maar eerlijk is eerlijk, de melodie van het origineel is natuurlijk ook fantastisch!

• Een remix van een klassieker kan gezien worden als breekbaar glas. Wanneer een dergelijk project niet uitpakt zoals verwacht, kan dit zorgen voor veel kritiek vanuit de community. Ben je het hiermee eens? En zo ja; zorgde dit voor extra druk bij het produceren van deze remix?
Het is inderdaad zo dat een klassieker remixen vaak veel kritiek oplevert. Ik vind echter ook dat door een remix zo’n klassieker weer nieuw leven in geblazen wordt. Maar eerlijk gezegd heb ik deze remix in eerste plaats voor mezelf gemaakt. De bestaande versies pasten niet in mijn set en ik wilde gewoon dat prachtige thema gebruiken!

• Zijn er nog tips op het gebied van produceren die je graag mee wilt geven aan alle onontdekte talenten die zich verschuilen op hun zolderkamer?

Probeer al je tracks af te maken. Ik ken veel mensen die goede ideeen hebben, maar als de track voor zo’n 80 procent af is en nog niet helemaal uit de verf komt, gooien ze het bijltje er bij neer. Hou dan stug vol! Die laatste 20 procent zijn juist waar je het meest van leert als producer!

We willen je danken voor je tijd en we kijken uit naar de releases die nog zullen volgen!


Voor zover het kijkje in het leven van Mark Sixma, Presents M6. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar de compilatie, lees dan
hier onze review van Mark Sixma Presents M6 – Elements.


Interviewer: Willem Goudswaard



Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.



Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.099 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.099 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadres



Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen